مطالب آموزشی

پروژه ساخت پاور بانک ارزان

حتما برایتان پیش آمده که در میانه روز شارژ باتری تلفن هوشمند، تبلت یا لپ تاپتان تمام شود و شما نیز دسترسی به منبع انرژی برای شارژ مجدد آن را نداشته باشید. حال راه حل چیست؟

یکی از راه حل‌ها خریدن یک باتری اضافی برای هر یک از دستگاه‌ها است تا در صورت نیاز باتری آن را تعویض کنید، اما چند مشکل وجود دارد. اولا بسیاری از وسایل الکترونیکی امروزی از باتری غیرقابل تعویض بهره می‌برند و هر روز به تعدادشان افزوده می‌شود. دوما خرید باتری‌های اضافه برای هر یک از دستگاه‌ها هزینه‌های سنگینی را به دوش شما خواهد انداخت. سوما تعویض متداوم باتری گجت‌ها می‌تواند از عمر آنها کاسته و به آنها آسیب وارد کند.

اما راه حل دوم استفاده از پاور بانک است. همان طور که از اسمش پیدا است، پاور بانک یک منبع ذخیره‌سازی انرژی است که می‌توان آن را به راحتی جابجا نمود. پاوربانک یک باتری جداگانه است که بر روی آن یک درگاه ورودی برای شارژ کردن آن و یک درگاه خروجی برای اتصال به دستگاه‌های مختلف و شارژ آنها قرار گرفته است. این ابزار در اشکال، ابعاد و ظرفیت‌های متنوعی در بازار موجود است. کمپانی‌های مختلف انواع پاور بانک را برای کاربردهای مختلف وارد بازار کرده‌اند.

پاوربانک‌ها درواقع باطری های خاصی هستند که در یک مدار خاص با شارژ الکتریکی مشخص ، فشرده شده‌اند.

آن‌ها به شما اجازه می‌دهند که انرژی الکتریکی را ذخیره کنید و در زمان لازم از انرژی موجود برای شارژ موبایل یا تبلت استفاده نماید.

امروزه استفاده ازپاوربانک تقریبا به امری معمول تبدیل شده است وبه عنوان امری ضروری برای استفاده کنندگان موبایل وتبلت و پخش کننده‌های پرتال شناخته شده است.

پاوربانک ها برای تمام دستگاه هایی که دارای پورت یو اس بی(USB) باشند قابل استفاده است، به طورمثال: اسپیکرهای پرتابل، سیستمهای GPS ، پلیرهای MP3 ، تلفن های هوشمند و تبلت ها میتوانند با پاوربانک‌ها شارژ شوند. به طورخلاصه هردستگاهی که به کمک پورت USB شارژ می‌کنید را میتوانید با پاوربانک شارژ نمایید.

فقط نکته مهم اینست که فراموش نکنید پاوربانک را نیز شارژ نمایید.

حالا می خواهیم یک پاور بانک با توان 14.7wh بسازیم. برای این کار به یک سلول باتری لیتیوم پلیمری با جریان دهی 3500mA جهت ذخیره سازی انرژی نیاز داریم.

ولتاژ مورد نیاز برای اعمال به USB گوشی های موبایل 5.1V می باشد و با توجه به اینکه باتری ما در حالت شارژ کامل دارای ولتاژ 4.2V و در حالت دشارژ دارای ولتاژ 3.7V است، باید با استفاده از یک رگلاتور افزاینده ولتاژ خروجی باتری را به حد قابل قبول برسانیم.

برای این کار از یک ماژول افزاینده ولتاژ DC به DC استفاده می کنیم.

حالا باید یک مدار برای شارژ باتری پاوربانک بسازیم. برای ساخت شارژر راه های مختلفی وجود دارد مثلا می توان آن را با استفاده از میکروکنترلرها و یا آی سی های مخصوص این کار ساخت. خوشبختانه ماژول آماده برای این کار موجود می باشد و با توجه به این که بر روی ماژول مدار محافظ نیز وجود دارد استفاده بهتر می باشد.

مدار افزاینده ولتاژ، مدار شارژر و باتری به صورت زیر به هم متصل می شوند.

Untitled

بعد از انجام مراحل بالا می رسیم به قرار دادم قطعات در یک قاب مناسب. نحوه ساخت قاب و توضیحات تکمیلی در فایل ضمیمه شده قرار داده شده است.

DSC02219

نویسنده : اشکان غفارزاده

موضوع اصلی در انجمن : https://www.eca.ir/forums/thread72663.html

نوشته های مشابه

5 دیدگاه

  1. سلام ببخشید مایک پاوربانک باباطری شارژی چراغ قوه بایک آی سی
    7805درست کردیم ولی هنگام شارژقطع میشودعلت چیه

  2. سلام ممنون از مطلب مفیدتون من یک پاور بانک با شارژر فندکی ماشین ساختم و تویه این پاوربانک از چهار تا باطری 1/2v شارژی استفاده کردم فقط سوالم این بود که نمیشه کاری کنم که گوشیو سریع شارژ کنه و خودشم بعضی اوقات احساس میکنم شارژ کم میکنه

    اگه میشه سریع جواب بدید مرسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا