معرفی و مقایسه

راهنمای انتخاب آداپتور جایگزین صحیح

یکی از مشکلات رایج دستگاه های مختلف، خراب شدن آداپتور آن ها در بلند مدت است. به صورت کلی تعمیر آداپتور ها چندان منطقی نیست و جاگزین کردن آن ها راه حل مناسب تری است. انتخاب آداپتور جایگزین مناسب نیازمند در نظر گرفتن چندین فاکتور مهم است که در این مقاله به آن ها خواهیم پرداخت…

در صورتی که آداپتور دستگاه ما دچار مشکل شده است و نیازمند تعویض آن هستیم، چندین عامل و اساسی وجود دارد که به ما کمک میکنند آداپتور مناسبی را انتخاب کنیم تا دستگاه ما دچار مشکل نشود. در زیر به این موارد میپردازیم:

world map of ac voltages

ولتاژ ورودی

همانطور که مطلع هستید ولتاژ برق شهری ایران به صورت نامی 230 ولت و در حالت های مختلف بین 210 تا 235 ولت است. طبیعی است در زمان انتخاب آداپتور باید به این موضوع توجه کنیم تا آداپتوری که انتخاب می کنیم با برق شهری ما سازگاری داشته باشد. خوشبختانه از آنجایی که در حال حاضر ولتاژ برق شهری در اکثر کشورهای دنیا تقریبا همین حدود است و اکثر تغذیه های سوئیچینگ توانایی استفاده رنج ولتاژ گسترده 85-265 ولت را دارند، اکثر آداپتور ها با برق شهری ما سازگاری دارند.

12v vs 5v

ولتاژ خروجی

مهم ترین عامل در انتخاب آداپتور صحیح ولتاژ آن است. ولتاژ آداپتور جدید با آداپتور قبلی باید برابر باشد، هرچند که به صورت کلی مقدار کمی تفاوت مشکل ساز نخواهد بود اما بهترین حالت ممکن ولتاژ برابر آداپتور قبلی و جدید است. برای مثال یک آداپتور 12 ولت باید با آداپتور 12 ولت معیوب جایگزین شود و نمیتوان یک آداپتور 12 ولت را جایگزین آداپتور 9 ولت یا 18 ولت معیوب کرد.

1a vs 2a

جریان خروجی

عامل مهم بعدی در انتخاب آداپتور جایگزین صحیح جریان آن است. جریان آداپتور جدید با آداپتور قبلی باید برابر یا بیشتر باشد. از آنجایی که به صورت کلی مصرف کننده به میزان مصرف خودش از یک آداپتور جریان میکشد، بالاتر بودن مقدار جریان آداپتور مشکلی برای مصرف کننده ایجاد نخواهد کرد. برای مثال میتوان یک آداپتور 2 آمپر را جایگزین آداپتور 1 آمپر یا 1.5 آمپر معیوب کرد. اما نمیتوان یک آداپتور 1 آمپر را جایگزین آداپتور 1.5 یا 2 آمپر معیوب کرد.

ac output sockets

سوکت خروجی

عامل مهم دیگری که باید در نظر گرفته شود، سوکت خروجی آداپتور است. طبیعی سوکت آداپتور قبلی با جدید باید یکی باشد تا بتواند با سوکت دستگاه ما هماهنگ باشد. در صورتی که سوکت آداپتور ما دارای پلاریته است باید پلاریته صحیح در نظر گرفته شود.

 

جمع بندی نهایی

به صورت خلاصه میتوان گفت:

  • ولتاژ آداپتور جدید و قبلی باید برابر باشد
  • جریان آداپتور جدید و قبلی باید برابر یا بیشتر باشد
  • سوکت آداپتور جدید و قبلی باید یکی و هم پلاریته باشد
  • آداپتور جدید باید با برق شهری ما هماهنگ باشد

 

در صورتی که سوالی در مورد این آموزش داشتید در بخش نظرات ثبت کنید تا پاسخ داده شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا