مطالب علمی

۶ فناوری جدید که اینترنت پرسرعت را به گوشه و کنار جهان می‎رسانند

بی‌شک اینترنت از مهم‌ترین ابداعات عصر مدرن است، اما در حال حاضر تخمین زده می‎شود که تنها 40 درصد مردم جهان به آن دسترسی دارند. یکی از مهم‌ترین شرایط استفاده از اینترنت روش اتصال به آن است و همه ساله فناوری‎های جديدی معرفی می‎شوند تا بتوان توسط آن‌ها بهتر به تمام دنیا متصل شد و خدمات پرسرعت‎تری را دریافت کرد.

در چند قاره، پروژه‎های تحقیق و توسعه برای فراهم کردن امکان دسترسی به اینترنت از طریق بالون‎های ارتفاع بالا شبیه به نمونه‎هایی که برای دریافت اطلاعات هواشناسی استفاده می‎شود تا روبات‎های پرنده خورشیدی بدون سرنشین و نسل بعدی روترهای بی‎سیم در حال انجام است. هرکدام از این فناوری‎ها امکان اتصال پرسرعت‎تر و با قابلیت اطمینان بیشتری را نسبت به روش‎های کنونی فراهم می‎کنند و از آن مهم‎تر این‌که قصد دارند به طور هم‌زمان تمام دنیا را به هم متصل کنند.

1- فیسبوک قصد دارد با روبات‎های پرنده خورشیدی اینترنت را گسترش دهد
بنیانگذار فیسبوک مارک زاکربرگ به بلندپروازی‎هایش برای اتصال کل دنیا به اینترنت معروف است. این شرکت قصد دارد روبات‎های پرنده بزرگ با سیستم تأمین انرژی خورشیدی را به پرواز درآورد و امکان دسترسی به اینترنت را برای گوشه و کنار دنیا فراهم کند. آزمایشگاه اختصاصی فیسبوک (Connectivity Lab) یک روبات پرنده خورشیدی توليد کرده است که طول بال‎های آن به بزرگی یک هواپيمای بوئینگ 747 است. این روبات پرنده که نام آن را Aquila گذاشته‎اند، اولین پرواز آزمایشی خود را در ژوئن 2016 انجام داد و هرچند در آن زمان هیچ‌گونه تجهيزات اینترنتی همراه این روبات پرنده نبود، اما پرواز با موفقیت کامل انجام شد.

زمان پرواز در حدود 96 دقیقه به طول انجامید (66 دقیقه بیشتر از زمان برنامه‌ریزی شده) و این امر به گروه تحقيقاتی کمک کرد تا وارد مرحله بعدی از تکمیل نوآوری خود شوند. فیسبوک امیدوار است روزی روبات‎های پرنده کم‌مصرف بتوانند در شعاع 100 کیلومتری در حالی که هم‌زمان امکان دسترسی به اینترنت را برای نواحی مورد نظر فراهم می‎کنند، به پرواز درآیند.

1 copy 30

– وای‎فای 330 درصد سریع‎تر دانشگاه ام‎ای‎تی
چند ماه قبل، محققان علوم کامپیوتر و آزمایشگاه هوش مصنوعی (CSAIL) دانشگاه ام‎ای‎تی تحولی بزرگ در اینترنت بی‎سیم را معرفی کردند که 330 درصد سریع‎تر و پهنای باند آن دو برابر فناوری فعلی است. این فناوری با نام MegaMIMO 2.0 از چندین فرستنده و گیرنده برای بازپخش هم‌زمان داده و افزایش میزان داده در یک پهنای باند مشخص استفاده می‎کند. این ابداع جدید روزی باعث دسترسی بهتر و سریع‎تر به اینترنت در فضاهای عمومی‎ و گرد‎همایی‎های بزرگ مثل کنسرت‎ها و رویدادهای ورزشی خواهد شد.

2 copy 38

MegaMIMO 2.0 همچنین می‎تواند با توزیع داده به شکلی متفاوت مشکلات مربوط به طیف امواج را برطرف کند تا به‌سادگی تراکم بیش از اندازه روی یک شبکه حادث نشود.

3- لای‎فای که وای‎فای را به دل تاریکی خواهد کشاند     
سال گذشته استارت‌آپی فرانسوی یک فناوری اینترنت بی‎سیم مبتنی بر نور LED را معرفی كرد که بنابر ادعای این گروه صد برابر سريع‎تر از وای‎فای فعلی است. این فناوری که Li-Fi نام‎گذاری شده است، الگوهای مربوط به سوسو زدن لامپ‎های LED که معمولاً با چشم غیر مصلح قابل دیدن نیست را استخراج می‎کند. این فرکانس خیلی بالاتر از امواج رادیویی مصطلح به کار رفته در اینترنت بی‎سیم است. لای‎فای برای این‌که بتواند کار خود را انجام دهد به نور نیاز دارد؛ بنابراین، مثل امواج وای‎فای نمی‎تواند از بین دیوار عبور کند، اما می‎توان از آن به طور خاص برای هدف قرار دادن یک کاربر خاص استفاده کرد.

3 copy 37

از دیگر مزایای این فناوری می‎توان به ماهیت امن آن اشاره کرد که آن را برای استفاده در مکان‎هایی مثل بیمارستان و دانشگاه که دو معیار سرعت و امنیت از اهمیت بالایی برخوردار هستند، بسیار ایده‎ال می‎کند.

4- پروژه لوون که امکان دسترسی به اینترنت را از طریق بالون‎های شناور میسر می‎کند 
پیش‌تر فیسبوک با به پرواز درآوردن روبات پرنده خود توانسته بود اینترنت را از طریق آسمان در اختیار عموم قرار دهد. حالا گوگل در یک پروژه که Loon نامگذاری شده اقدام مشابهی را انجام داده که به بالون‎ها متکی است. بالون‎های مجهز به تجهيزات اینترنت که در ارتفاع بالا به پرواز درمی‎آیند، به گونه‎ای طراحی شده‎اند تا در مناطق روستایی افریقا و جنوب شرق آسیا و هر منطقه دیگری که در آن دسترسی به اینترنت با مشکل همراه است، امکان یک اتصال گسترده را فراهم کنند.

4 copy 27

این پروژه در سال 2013 وقتی گوگل در دره مرکزی کالیفرنیا اقامت داشت آغاز شد و گروه‎های داوطلب با نصب یک آنتن در خانه خود نحوه ارسال امواج توسط بالون‎ها را آزمایش می‎کردند. سه سال بعد و پس از پشت سر گذاشتن آزمايش‌های متعدد در چندین کشور مختلف، پروژه لوون (که حالا زیر نظر X یا همان Google X هدایت می‎شود) در حال تکمیل فناوری ارسال اینترنت است، به امید این‌که روزی نقاط فاقد دسترسی به اینترنت را در نقشه کره زمین پوشش دهد.

5- ناسا عزم خود را جزم کرده تا اینترنت را به اعماق فضا ارسال کند
طی مأموریت 340 روزه ایستگاه فضايی بین‌المللی، فضانورد امریکایی اسکات کلی با ارسال مناظری حیرت‌انگیز از زمین و پیرامون آن، به یک ستاره اینستاگرام تبدیل شد. مردم نیز احتمالاً به این نتیجه رسیدند که فضانوردان به اینترنت دسترسی دارند. 
در واقعیت، ارسال داده از فضا به همان پیچیدگی سفر به فضا است، اما ناسا در سال 2016 فناوری جدیدی را به ایستگاه فضايی بین‌المللی ارائه کرد که درنهایت می‎توان از آن برای بازنشر خدمات اینترنت تا اعماق فضا استفاده کرد. 

5 copy 21

اگر کسانی که برای زندگی در مریخ ثبت نام کرده‎اند، موفق به انجام این کار شوند، قطعاً از مهندسان ناسا برای این‌که این امکان را فراهم می‎کنند که بتوان از داخل سیاره سرخ صفحات جامعه مجازی را چک کرد، سپاس‌گزار خواهند شد.

6- ایده ماهواره سامسونگ 
شرکت تولید لوازم الکترونیکی مصرفی سامسونگ طرح بزرگی برای رساندن اینترنت به سراسر دنیا توسط ماهواره دارد. در سال 2015 این شرکت پیشنهاد ایجاد یک شبکه جهانی متشکل از 4600 ماهواره شناور در مدار پایین زمین را داده بود که می‎توانست تا 1 زتابایت (1 میلیارد گیگابایت) داده را در ماه منتشر کند.

6 copy 16

این طرح با به پرواز درآوردن ماهواره‎ها در نزدیکی زمین (نزدیک‌تر از طرح‎های قبلی) امکان دسترسی به همان اینترنت پرسرعتی که کاربران از قبل تجربه استفاده از آن را دارند را فراهم می‎کند. اما آیا واقعاً روزی ایده ماهواره‎های سامسونگ به واقعیت خواهد پیوست؟ بعید هم نیست، اما ایده‎های بزرگی مثل این برای به نتیجه رسیدن به بررسی و زمان زیادی نیاز دارند.

منبع

نوشته های مشابه

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا