راه اندازی بازر پسیو با Arduino
بازر از ساده ترین قطعه های صوتی است که با دو پایه و اجزای اصلی متشکل از سیم پیچ و پیزو تولید می شود.
ساده ترین کاربرد آن در مدارات زنگ اخبار می باشد.
مدار داخلی بازر تشکیل شده از یک پیزو و یک سیم پیچ می باشد که به وسیله یک ترانزیستور و مدار مقاومتی درایو شده است که شماتیک آن به صورت شکل زیر است
دو نوع بازر وجود دارد :
- بازر اکتیو
- بازر پسیو
بازر اکتیو که در زندگی روزمره هم بیشتر شاهد استفاده از آن هستیم یک المان دو پایه هست که با اعمال ولتاژ توانایی ایجاد یک تن صدا دارد و به تجهیزات جانبی خاصی جهت استفاده نیاز ندارد. و در انواع زنگ اخبارها یا علایم هشداری آن را میبینیم.
بازر پسیو دارای همان شکل و مشخصات می باشد با این تفاوت که با اتصال مستقیم تغذیه نمیتوان انتظار پخش صدایی از آن داشت و نیازمند مدار راه اندازی است تا در یک محدوده فرکانسی با PWM مجموعه ای از تن های صدا را کنترل کنیم.
مدار راه اندازی که وظیفه تولید موج PWM دارد و امروز با نحوه ساخت آن آشنا می شوید به وسیله Arduino طراحی شده است. ابتدا یک مدار واسط برای ایجاد یک پین سیگنال طراحی میکنیم. این مدار ساده متشکل از یک ترانزیستور PNP و تعدادی مقاومت و نشانگر LED هست که شماتیک مدار آن در شکل زیر آمده است.
خروجی این مدار که SIG نام دارد را به یک پین آردوینو (با توجه به کد ما پین 11) وصل میکنیم.
شماتیک مدار اتصال بازر به Arduino
کد برنامه Arduino
int buzzer = 11; void setup() { pinMode(buzzer, OUTPUT); } void loop() { for (int i = 0; i < 80; i++) { digitalWrite(buzzer, HIGH); delay(1); digitalWrite(buzzer, LOW); delay(1); } delay(50); for (int j = 0; j < 100; j++) { digitalWrite(buzzer, HIGH); delay(2); digitalWrite(buzzer, LOW); delay(2); } delay(100); }