راه اندازی شیلد RGB با ماژول Wemos D1 Mini
همانطور که در آموزش های قبلی گفته شد برد D1 Mini دارای شیلد های مختلف و متنوعی است که توسعه دهنده را قادر می سازد تا پروژه های مورد نظر خود را به راحتی و با صرف زمان کمتر به مرحله عمل برساند.
شیلد مورد بحث امروز شیلد RGB LED است. ابتدا با توضیحاتی در مورد RGB LED شروع میکنیم. معمولا به دلیل حضور زیاد المان LED در انواع پروژه های ساده تا پروژه های پیچیده همه آشنایی کامل با LED معمولی دارند. در این مورد با یک توضیح اجمالی می توان گفت که این نوع LED به جای دو پایه دارای 4 پایه می باشد که دارای یک پایه مشترک و سه پایه رنگ های اصلی می باشد و به جای نور تک رنگ دارای توانایی نوردهی در انواع طیف های رنگی می باشد که این مورد با ایجاد ولتاژهای مختلف ایجاد می شود. که برای ایجاد ولتاژهای مختلف از روش PWM استفاده میکنیم.
LED مورد استفاده در شیلد سایز 5050 می باشد و توانایی تولید 16 میلیون طیف رنگی را دارد.
برای شروع برنامه نویسی نیاز به شناسایی برد توسط نرم افزارArduino داریم تا آن را به منوی انواع برد اضافه کنیم. آموزش اضافه کردن D1 mini به لیست برد های نرم افزار Arduino در آموزش های قبلی ارائه شده است.
لینک آموزش راه اندازی Wemos D1 mini NodeMCU
شماتیک شیلد RGB و ماژول D1 Mini و اتصالات مداری
همانطور که در شکل هم مشخص می باشد از پایه D2 برای راه اندازی شیلد RGB استفاده کرده ایم.
کتابخانه مورد استفاده ما در این برنامه کتابخانه Adafruit_NeoPixel می باشد. لینک دانلود کتابخانه
اضافه کردن کتابخانه های Arduino نیز در آموزش های قبلی داده شده است. لینک آموزش اضافه کردن کتابخانه های Arduino
کدهای Arduino برای راه اندازی RGB LED
#include <Adafruit_NeoPixel.h> #define PIN D2 Adafruit_NeoPixel pixels = Adafruit_NeoPixel(1, PIN, NEO_GRB + NEO_KHZ800); void setup() { pixels.begin(); } void loop() { for (int i = 0; i < 2; i++) { for (int j = 0; j < 2; j++) { for (int k = 0; k < 2; k++) { pixels.setPixelColor(0, pixels.Color(i * 255, j * 255, k * 255)); pixels.show(); delay(200); } } } }
با کامپایل برنامه بر روی برد D1 mini و نصب شیلد بر روی برد شاهد ایجاد طیف های رنگی مختلفی از LED خواهید بود. با تغییرات مختصری در برنامه میتوان تاخیرهای تغییر رنگ و تعداد طیف های رنگی را تغییر داد.