الگوریتم هوشمند گوگل تعامل با اشیا فیزیکی را یاد گرفت
گزارشی که به تازگی از سوی گوگل منتشر شده نشان میدهد، پژوهشگران موسسه DeepMind وابسته به گوگل در تلاش هستند به هوشمصنوعی دیپمایند یاد دهند در یک محیط مجازی با اشیا فیزیکی به تعامل پرداخته و آنها را دستکاری کند. پژوهشگران درست از همان رویکردی بهره برندهاند که کودکان برای شناخت محیط و اشیا اطراف خود از آن استفاده میکنند. اما تقلید کامل از این رویکرد برای سامانههای هوشمند پیچیده است. در نتیجه پژوهشگران سطح تعامل هوش مصنوعی دیپمایند با اشیا جهان واقعی را کاهش دادهاند. با این وجود، هوش مصنوعی گوگل موفق شد اطلاعات زیادی درباره اعداد و جرم اجسام به دست آورد.
هوش مصنوعی دیپمایند در واقعیت مجازی بر مبنای دو سناریو مختلف مورد آزمایش قرار گرفت. در سناریو اول پنج بلوک که جرم آنها در هر بار آزمایش تغییر پیدا میکرد مورد استفاده قرار گرفتند. هدف از انجام آزمایش فوق این بود که هوش مصنوعی مشخص کند کدام جعبه سنگینتر است. اما پژوهشگران هیچگونه دستورالعملی را در مورد اینکه هوش مصنوعی چگونه باید اینکار را انجام دهد در اختیارش قرار ندادند. هر زمان هوش مصنوعی در گمانهزنیهای خود موفق میشد، پژوهشگران یک بازخورد مثبت در اختیارش قرار میدادند و بالعکس در زمان اشتباه یک بازخورد منفی در اختیار این الگوریتم میگذاردند. با مکانیزم آزمایش و خطا دیپمایند در نهایت یاد گرفت که تنها راه رسیدن به موفقیت این است که باید تمامی بلوکها را مورد بررسی قرار داده و با اتکا بر سنجش بلوکها، سنگینتریک بلوک را شناسایی کند.
در سناریو دوم از رویکرد مشابه دیگری استفاده شد. پنج بلوک که تعدادی از آنها با یکدیگر در ارتباط بودند و همانند یک بلوک واحد بودند مورد استفاده قرار گرفتند. این بلوکها همانند یک برج ساخته شده بودند. اکنون هوش مصنوعی باید حدس میزد چند قطعه مجزا از هم در این برج به کار رفتهاند. دیپمایند با مکانیزم سعی و خطا کشف کرد که چگونه باید آنها را دستکاری کرده و آنها را شمارش کند.
در حالی که این تشخیص ابتدایی به نظر میرسد، اما اساس تعامل هوش مصنوعی با دنیای واقعی را هدف قرار داده بود. پژوهشی که در آینده به روباتها در درک بهتر جهان ما و جابجایی اجسام کمک خواهد کرد.
خیلی جالب بود